lunes, 30 de noviembre de 2009

domingo, 29 de noviembre de 2009

Entorn per l'Educació Infantil

Edu 365

El Llenguatge audiovisual!!

El Llenguatge audiovisual és distingeix molt bé d'un lector i d'un escriptor.
  • Lextor llenguatge visual: persona que llegeix, és l'interpret qui rep l'informació
  • Escriptors llenguatge visual: persona creadora d'un video, d'un Power Point.

El llenguatge audiovisual no funciona ben bé com un llenguatge formal, és més aviat informal. El que ens transmet són emocions i van lligades als estats d'ànim. Ex: Platja-> escena romàntica.

Es molt important transmetre en un video, en diapositives alguna sensació, tant si és positiva com negativa; el fet es emocionar.

No em de pensar en transmetre idees sinó emocions, em d'estimular l'estat anímic del lector d'audiovisuals.

Els videos no serveixen per transmetre informació, ja que no retenim tanta informació com si ho llegissim. Això ho em pogut viure a classe, on el mestre ens ha posat un video sobre història de Catalunya, i on només durant quatre minuts no em sigut capaços de retindre la informació, ja que nosaltres atenem més les imatges i possiblement de la música que acompanya la veu i les imatges.

Els documentals per exemple no ens transmeten informació característica de la seva vida, sinó que ens deixem anar per les imatges animals, l'habitat, la seva reproducció...

El que interesa alhora de fer un documental és què te'l compri una cadena televisiva per tal que la gent ho vegi espectacular i magnífic.

Així doncs, els videos que transmeten idees no són bons per veure un conjunt i aquests s'anomenen videos lliçons.

WMV: Qualsevol ordinador window admet aquest format. (Window Mega Video)

Formats

DV: La seva grandària 720 píxels x 576 píxels. Com s'aconsegueix aquesta grandària? S'aconsegueix amb una càmera de video, tant dona si ho gravem en cinta, memòria... El que si cal és utilitzar un programa que ens permeti aquest 3 passos:

  1. Captar el video d'un càmera
  2. Editar aquell video( animacions, tallar, escriure...)
  3. Convertir-ho en un format i penjar-ho per exemple en el youtube.

Processos que cal fer: Primerament Inicio, després todos los programas, seguidament a multimedia i dins d'aquí a Windows Movie Maker; aquest programa ja ve un cop que em pagat el windows i està força bé perquè conté els 3 passos importants que he anomenat anteriorment.

Es molt recomenable que abans de fer. creem una carpeta on guardar tota la informació. És important guardar tota la informació com fotos, videos a colecciones. A colecciones quan li donem a importar video ens apareix les imatges, videos o seuquències per clips.

A la part inferior del programa veiem un apartat on clicarem a: Mostrar escala de tiempo i ens apareixerà unes línies amb una franja horària (horitzontal) i una vertical on apareix; video, audio/Música i título superpuesto.

Si anem a editar video, trobarem entre altres aspectes efectes o bé transicions.

  • Efectes: Els efectes es posen dins d'un clip o bé a sobre.
  • Transició: Aquest va entre clips.

Hi han molt tipus de transicions; abanico dentro, abanico fuera, ajedrez, atenuar... Les transicions amb aquest programa ens apareixen en una línia a la part superior de la pantalla i ens permeten allargar-les o escorçar-les. En canvi, els efectes no perquè van a sobre de la imatge i amb el botó de la dreta ho eliminem.

Si cliquem a crear títulos o créditos ens apareixerà una finestra on poder escriure el missatge, però primerament havíem de seleccionar els tros on volíem colocar-ho.

Podem moure el missatge més endavant o més enrera. A part, dins de la finestra, ens apareix un apartat a la part inferior que diu Mis opciones:

  1. Cambiar la animació al título.
  2. Cambiar la fuente y el color al texto.

Perquè la música no acabi de cop, cliquem a sobre de la línia musical amb el botó dret i li donem a atenuación.

En el 3 punt finalizar película clicarem a guardar en el equipo i ho guardarem a la mateixa carpeta feta des de bon principi. Li donem a siguiente i anirem a Configurarón de la película on ens apareixerà ; els detalles de la configuración y tamaño del archivo de película.

Si ens volem endur el video per editar-ho o per acabar-ho a casa és molt important emportar-se tota la carpeta i no pas el video final, per què sense les imatges i el so no es podria treballar. Es aconsellable endur-se tota la carpeta sencera.

miércoles, 25 de noviembre de 2009

Seminari, 24 de Novembre

La LOLES s'ha casat!!!

Sí, si com estu llegint la nostra tutora de seminari s'ha casat i per aquest bonic dia ens va portar a classe uns pastissets riquíssims un de crema i l'altre de xocolata.
Un cop vam gaudí de les seves anècdotes i cosetes especials del seu dia, vam passar a la part seriosa de classe, La setmana cultural!
Vam explicar una mica per sobra la setmana i després ens vam organitzar per poder prsentar el treball a classe. Seguidament els nostres companys l'Arnau i la Jessi ens van presentar una notícia, la qual parlava sobre integrar la sexualitat com una asignatura més i a partir dels 5 anys fins als 11.
Un cop ens la van explicar vam fer com sempre, un debat.

domingo, 22 de noviembre de 2009

Seminari 10 de Novembre del 2009

En aquesta sessió de Seminari, varam veure la pel.lícula de Billy Elliot juntament amb la resta de seminaris.
Un cop acabada la pel.lícula calía fer un debat al pròxim día de classe sobre sexe i gènere.

Fins aviat!!!

lunes, 16 de noviembre de 2009

La Barca puja i baixa

La barca puja i baixa
només hi pot anar, la Cora de marinera
i la Lety de capità.
La Cora ha caigut a l'aigua,
la Lety la va a buscar.
Un petó i una abraçada
i se'n van a passejar.


lunes, 9 de noviembre de 2009

Seminari, 29 d'Octubre

Per començar aquesta nova sessió, la Marta Delgado ens va explicar el conte de "La Castanyera"
el qual es molt apropiat per aquest temps estacional.
Amb aquest conte vam cantar, contar, parlar sobre els aliments d'aquesta època, vam dibuixar i observar.
Un cop la Marta ens ho va explicar, vam passar a corregir per sobre els treballs d'Educació i Vida quotidiana. No vam corregir el contingut sinó el format, la presentació, l'índex, l'enumeració etc.

Google Docs

Google Docs: serveix per anar creant documents ja sigui en grup o individual.
En el cas que sigui en grup, estem parlant de compartir, llavors en aquest grup hi ha un creador que dóna accés a la resta del grup per poder participar.
En el cas que sigui individual parlem de publicar, aquí hi ha un sol creador que publica els documents creats per ell, i la resta d'adreces poden veure els documents publicats.

Per crear documents i alhora convidar:

  • Per crear un document; clicar a crear document, desar-lo i si vols convidar alguna persona, cal clicar a comparit i posar l'adreça de la persona.

Pràctica realitzada a classe:

La pràctica realitzada a classe, ha consistit en crear un document de google docs " El pastís de xocolata". Aquesta pràctica realitzada, tractava de anar creant una intervenció en el document alhora amb les companyes, d'aquesta manera compartíem,creavem i participavem en el document. "Pastís de xocolata".

Segona pràctica:

La segona pràctica realitzada, ha consistit en crear una presentació en google docs amb les companyes, on totes vam participar. "Pastís de xocolata"

Per crear una presentació, cal anar a Fitxer + Nou + Presentació.

Per poder anar veient la presentació, s'ha d'anar desant per tal que la resta de les companyes ho poguin veure actualitzat.

Tercera Pràctica:

Hem realitzat una tercera pràctica que ha consistit en crear un full de càlcul i participar les companyes del grup.Una de les companyes ha creat un qüestionari i la resta de companyes a contestat les preguntes i la companya que ha creat el qüestionari ha rebut les respostes i les ha adjuntat en un full de càlcul. "Pastís de xocolata".

Les Bondats del Programari Lliure

Vikipèdia

El treball de la Vikipèdia, ho vam realitzar l'Ariadna Soriano, la Laura Morales, la Núria Comajoan, la Beatriz González, la Cora Nicolás i jo.
El treball en grup va consistir en cercar informació, en aquest cas de la Mercè Llimona i anar editant entrades en la pàgina.
La meva aportació en el treball va ser part de la biografía de la dibuixant.

Vikipèdia: Mercè Llimona:

  • Mercè Llimona es va casar l'any 1943 amb Felix Escalas, amb el qual va tenir cinc fills. L'any 1951 va patir una malaltia persistent al llarg de la seva vida, aquesta enfermetat li va perjudicà greument en l'àmbit professional. Malgrat els problemes, tot i així Mercè Llimona va treure forces i va lluitar per continuar dibuixant fins els últims dies de vida. Mercè Llimona va ser presidenta del Cercle Artístic de Sant Lluc i de l'associació Professional d'Il.lustradors. Durants els anys 80 va rebre tot un seguit de premis. Finalment morí el 29 de Novembre de l'any 1997 a Barcelona.

Considero que treballar amb Viquipedia, és una manera de facilitar els treballs i tenir l'informació organitzada i neta. També és bó, ja que el repartiment de feina entre companys alhora de lliurar'ho es ràpid d'aplicar tenint accés a la pàgina.

Ploreu, Ploreu ninetes

Aquest video es un exercici de classe, on havíem de representar i cantar una cançó per els infants.

La cançó la vam extreure del TAT, llibre replert de cançons per als nens petits on t'hi pots trobar des de moxaines fins a dances.

sábado, 7 de noviembre de 2009

Seminari, 5 de Novembre

Dijous 5 de Novembre, fem una sessió dedicada exclusivament al bloc.
Cada company surt a exposar visualment el seu blog i si hi ha alguna cosa que pot ajudar per els altres blocs, llavors es comenta i així a l'inversa.

Un altre punt important d'aquesta sessió, la Loles ens va explicar la setmana Cultural.

Seminari, 20 d' Octubre

En aquesta sessió van tenir molta feina, ja que teníem pendent entregar el treball d'Educació i Vida Quotidiana ( De l'Eulalia Bosch), després cadascú va portar un record de la seva infantesa i seguidament explicar quin significat tenía. En el meu cas vaig portar un pollet, el qual vaig realitzar a pàrvols. Aquest pollet em transmet el record de quan era petita fer aquestes activitats tant divertides i distretes.

Tot seguit l'Ariadna Soriano i la Laura Morales ens van explicar una notícia anomenada " Los profesores no pueden llevar vaqueros".
Aquesta notícia, ens parla sobre la igualtat en l'àmbit escolar ja que aquests mestres son d'una escola privada i com norma a seguir tots els alumnes porten uniforme, llavors la direcció de l'escola els hi obliga a portar una vestimenta adeqüada i que dongui bona impressió. Rau d'això es va obrir un debat entre companys on cadascú donava la seva opinió.
Per acabar, la Jessi ens va explicar un conte el qual és molt tradicional i molt vell però tot i així es un conte mític i que als nens els hi encanta. " La Capuxeta Vermella"

Seminari, 3 de Novembre

En aquesta sessió de Seminari, L'Ana Porcar ens va presentar un conte el qual s'anomena " El conejito Lolo". Aquest conte parla sobre les diferències físiques i psicològiques, ja que en aquesta etapa infantil els nens s'enriuen dels altres sense saber el garu perjudical que pot causar per l'altre persona, i això mateix està passant en la nostra societat. Així doncs considero que aquest llibre està molt bé per poder reflexionar sobre aquest tema.

Seguidament la Patricia Alvarez i jo , vam presentar una notícia la qual tractava sobre l'Educació obligatoria fins als 18 anys. Aquesta notícia la portava un altre cop al ministèri educatiu, Gabilondo. A partir d'aquí vam fer un debat on tots els companys de seminari van donar la seva opinió.

Per acabar la sessió, la Marta Delgado i la Patricia Alvarez van portar el treball sonor. Aquest treball consisteix en atendre durant un dia el soroll que t'envolta per anar a la Universitat i també el que tens a casa alhora de descansar.

miércoles, 4 de noviembre de 2009

Resum Conferència

Qui ets tu?



Aquest Power Point le fet per la classe de comunicació, el qual tracta d'una descripció d'una companya de classe. He realitzat aquest exercici fent un seguiment dels complements, gustos i personalitat de la noia. En aquests cas la Beatriz González.

domingo, 1 de noviembre de 2009

Pràctica del So

La Quinta Estación.!!!