domingo, 29 de noviembre de 2009

El Llenguatge audiovisual!!

El Llenguatge audiovisual és distingeix molt bé d'un lector i d'un escriptor.
  • Lextor llenguatge visual: persona que llegeix, és l'interpret qui rep l'informació
  • Escriptors llenguatge visual: persona creadora d'un video, d'un Power Point.

El llenguatge audiovisual no funciona ben bé com un llenguatge formal, és més aviat informal. El que ens transmet són emocions i van lligades als estats d'ànim. Ex: Platja-> escena romàntica.

Es molt important transmetre en un video, en diapositives alguna sensació, tant si és positiva com negativa; el fet es emocionar.

No em de pensar en transmetre idees sinó emocions, em d'estimular l'estat anímic del lector d'audiovisuals.

Els videos no serveixen per transmetre informació, ja que no retenim tanta informació com si ho llegissim. Això ho em pogut viure a classe, on el mestre ens ha posat un video sobre història de Catalunya, i on només durant quatre minuts no em sigut capaços de retindre la informació, ja que nosaltres atenem més les imatges i possiblement de la música que acompanya la veu i les imatges.

Els documentals per exemple no ens transmeten informació característica de la seva vida, sinó que ens deixem anar per les imatges animals, l'habitat, la seva reproducció...

El que interesa alhora de fer un documental és què te'l compri una cadena televisiva per tal que la gent ho vegi espectacular i magnífic.

Així doncs, els videos que transmeten idees no són bons per veure un conjunt i aquests s'anomenen videos lliçons.

WMV: Qualsevol ordinador window admet aquest format. (Window Mega Video)

Formats

DV: La seva grandària 720 píxels x 576 píxels. Com s'aconsegueix aquesta grandària? S'aconsegueix amb una càmera de video, tant dona si ho gravem en cinta, memòria... El que si cal és utilitzar un programa que ens permeti aquest 3 passos:

  1. Captar el video d'un càmera
  2. Editar aquell video( animacions, tallar, escriure...)
  3. Convertir-ho en un format i penjar-ho per exemple en el youtube.

Processos que cal fer: Primerament Inicio, després todos los programas, seguidament a multimedia i dins d'aquí a Windows Movie Maker; aquest programa ja ve un cop que em pagat el windows i està força bé perquè conté els 3 passos importants que he anomenat anteriorment.

Es molt recomenable que abans de fer. creem una carpeta on guardar tota la informació. És important guardar tota la informació com fotos, videos a colecciones. A colecciones quan li donem a importar video ens apareix les imatges, videos o seuquències per clips.

A la part inferior del programa veiem un apartat on clicarem a: Mostrar escala de tiempo i ens apareixerà unes línies amb una franja horària (horitzontal) i una vertical on apareix; video, audio/Música i título superpuesto.

Si anem a editar video, trobarem entre altres aspectes efectes o bé transicions.

  • Efectes: Els efectes es posen dins d'un clip o bé a sobre.
  • Transició: Aquest va entre clips.

Hi han molt tipus de transicions; abanico dentro, abanico fuera, ajedrez, atenuar... Les transicions amb aquest programa ens apareixen en una línia a la part superior de la pantalla i ens permeten allargar-les o escorçar-les. En canvi, els efectes no perquè van a sobre de la imatge i amb el botó de la dreta ho eliminem.

Si cliquem a crear títulos o créditos ens apareixerà una finestra on poder escriure el missatge, però primerament havíem de seleccionar els tros on volíem colocar-ho.

Podem moure el missatge més endavant o més enrera. A part, dins de la finestra, ens apareix un apartat a la part inferior que diu Mis opciones:

  1. Cambiar la animació al título.
  2. Cambiar la fuente y el color al texto.

Perquè la música no acabi de cop, cliquem a sobre de la línia musical amb el botó dret i li donem a atenuación.

En el 3 punt finalizar película clicarem a guardar en el equipo i ho guardarem a la mateixa carpeta feta des de bon principi. Li donem a siguiente i anirem a Configurarón de la película on ens apareixerà ; els detalles de la configuración y tamaño del archivo de película.

Si ens volem endur el video per editar-ho o per acabar-ho a casa és molt important emportar-se tota la carpeta i no pas el video final, per què sense les imatges i el so no es podria treballar. Es aconsellable endur-se tota la carpeta sencera.

No hay comentarios:

Publicar un comentario