lunes, 14 de diciembre de 2009

Seminari 10 de Desembre del 2009

En aquesta nova sessió de seminari, varam començar pels treballs endarrerits. Primerament vaig explicar el conte de Hansel i Gretel el qual després explicaré amb pels i senayls, seguidament el nostre company Arnau va explicar el conte dels Tres Porquets a continuació, la nostre companya Alexandra ens va explicar el conte de La Sorpresa de la Nandi i per finalitzar amb la sessió de contes la companya Luara Morales explicà La Història del Tabalet. Així doncs aquí varam acabar amb tots els contes explicats pels companys entre d'altres jo.
Tot seguit la nostra companya Laura Figueres ens va presentar una notícia del Comercio Perú la qual deia Biblioteca Nacional sugiere crear " Bebetecas". Aquesta notícia ens parla bàsicament que al Perú volen crear bebetecas, no obstant la nostra resposata en front aquesta actualitat és que considerem que per les necessitats i falta d'atenció que pateix aquest país es que facin una Biblioteca amb tot tipus de lectures, documents, notiícies, etc i en la qual hi hagi una secció d'infatil.


Hansel i Gretel

En mig del bosc hi havía una caseta la qual estava habitada per una família molt humil, entre ells hi havía el pare que era llenyador, els seus dos fills Hansel i Gretel i la seva dona, que des de feia poc s'havía convertit en la madrastra, ja qu la mare havía mort.
Feia molt de temps que no plovía i la collita no donava per alimentar a la família i sobretot a la canalla, el pare desesperat per aquest problema, un dia mentres estava al llit amb la seva dona, li va demanar que l'aconsellés sobre que podia fer. Doncs bé la madrastra va dir-li que a l'endemà quan anessin al bosc a buscar llenya, deixessin els nens al bosc i que segurament allà algú els trobaria.
La Gretel que encara estava desperta es va posar a plorar ja que no volia marxà de casa, però el seu germà que era molt valent li va dir - Gretel, no et preocupis quan demà anem al bosc deixaré un caminet fet amb trocets de pà i així podrem tornar amb el pare. Llavors la Gretel es dormí tranquil.lament i fins l'endemà.
Un cop van anar al bosc, Hansel va fer el que havía pensat però no va comptar amb els ocellets ja que quan es van quedar dormits es van menjar totes les motlles de pa. - Hansel que farem ara - Deia Gretel plorant.
De sobte aparegué un ocell meravellós que obrí les seves ales i alcà vol. L'ocellet els va guià fins a una caseta feta de xocolata, llaminadures, caramels... Com que tenien molta gana van començar a tastar trocets de caseta però de cop, aparegué una bruixa de dins la casa i lis digué - Entreu, entreu nens... La bruixa va tencar al Hansel dins d'una gàbia, ja que se'l volia menjar però abans, l'havía d'engreixar. Cada dia li demanava al Hansel que li mostrés un dit de la mà per veure si estava més gros, però com que el Hansel era un nen molt eixerit, ell li mostrava un ós d'una pota de gallina, així enganyava a la bruixa fent veure que encara estava molt prim, i com que la bruixa estava gairebé cega passaven els dies...
Un dia, la bruixa va decidir que havía arribat el moment de menjar-se al nen, i mentres preparava una olla bullint la Gretel l'observava. Doncs bé, en el moment que la bruixa va obrir la perola, la Gretel que estava molt atenta als seus moviments li donà una empenta. La bruixa va caure a l'olla i la Gretel li va robar el clauer per poder rescatar al seu germà. Un cop va treure al Hansel de la gàbia tots dos es van trobar un tresor que la bruixa tenía i de seguida tornà aparegué l'ocell misteriós. Aquest obrí les ales i els dos germans s'hi van enfilar, l'ocell els va porta a casa, i un cop allà abraçaren al pare de felicitat. Ara ja no patirien mai més gana ja que amb el tresor que havíen trobat sortirien cap endevant i a més a més la madrastra havía marxat.
Conte conatat, aquest conte s'acabat.

Fins aquí tota la sessió de Seminari!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario